EAC Outcomes revisited – data-mining in de toetsmodule van Blackboard wordt mogelijk

In een eerdere post had ik al eens melding gemaakt van het programma EAC Outcomes. Het is een applicatie die bestaat uit een Windows programma met een Blackboard Building block. Het programma geeft je de mogelijkheid om de resultaten van alle toetsen die in Blackboard aanwezig zijn  te kunnen bekijken, downloaden en analyseren. Uitgebreid analyseren. Zowel qua aantallen, maar ook psychometrisch.

Naar aanleiding van de steeds groter wordende aandacht voor toetsing en tussentijds toetsen op de VU is dit programma van groot belang. Blackboard zelf geeft namelijk helemaal geen inzicht in de mate waarin de assessement module wordt ingezet in het onderwijs. Met deze tool wordt dat mogelijk. Mijn nieuwe baas heeft aangegeven dat het belangrijk is om deze ‘management informatie’ boven water te krijgen. Dus dat moesten we maar gaan onderzoeken en doen. Voor de prijs hoeven we het niet te laten: Dollar 5000,- per jaar is te overzien.

Via een Adobe Connect meeting hebben de makers uitgelegd hoe het systeem precies werkt. Ik heb het voor het gemak maar opgenomen. Het is hier te vinden. Het duurt ongeveer 35 minuten.

EAC-outcomes is ook al beschikbaar voor Moodle. De makers van het programma zijn aan het onderzoeken of ze hun koppeling kunnen maken met Sakai en Canvas Instructure. Interessant.

Overigens heeft het systeem ook een mogelijkheid om Surveys via Blackboard veel doelmatiger vorm te geven en de resultaten te verwerken. Er zit al een mobiele interface bij. Ook handig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s